continuïteit, kostenbeheersing en duidelijkheid personele kosten

Payroll

Risicobeperking, flexibiliteit, ontzorgen

Heeft u personeel nodig, maar wilt u geen werknemers op uw loonlijst? Dan is payrolling via Euroforce de oplossing.

Wij adviseren en ondersteunen u, zodat u steeds in kan spelen op nieuwe wet- en regelgeving, nemen alle administratieve rompslomp uit handen en minimaliseren uw werkgeversrisico’s.

Klinkt dit als muziek in uw oren? Laat u informeren over de mogelijkheden en bel 010-7890000.

Contact opnemen

Maaskade 154a
3071NP Rotterdam
010 789 00 00 010 - 789 00 00
Ma t/m vr: 08:30 - 17:00u
Zon- en feestdagen gesloten

Euroforce biedt als payrollpartner vele voordelen. Bij Euroforce staat risicobeperking, flexibiliteit en ontzorgen altijd centraal. U doet uw eigen werving en selectie (of geeft dit uit handen aan Euroforce), en wij zorgen voor uw salarisadministratie, jaaropgaven en uiteraard de arbeidscontracten. Wij zorgen ervoor, door op te treden als werkgever, dat uw nieuwe medewerker een arbeidsovereenkomst conform uw bedrijfsregeling/cao van ons krijgt, maar bij ons op de loonlijst staat. U krijgt een factuur volgens het afgesproken tarief. Op deze manier nemen wij het werkgeversrisico over en houdt u tijd over voor uw core business.

Welke voordelen biedt payrolling naast het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap en alle administratieve handelingen u nog meer :

  • continuïteit: aanbieden van meerdere payrollcontracten en minimaliseert personeelsrisico’s
  • kostenbeheersing: vooraf duidelijkheid over de personele kosten

Wat is payroll

Gemak, zekerheid en flexibiliteit

Payroll bij Euroforce betekent ongeacht de grootte van uw organisatie en het aantal medewerkers gemak, zekerheid en flexibiliteit. Doordat wij alle juridische en administratieve zaken overnemen komen uw medewerkers voor de wet bij ons in dienst en lenen wij de medewerker exclusief uit aan uw bedrijf. Hierdoor minimaliseert u uw werkgeversrisico’s. Uiteraard is het belangrijk dat u zaken doet met een betrouwbare payroll-partner daarvoor voldoen wij aan het NEN-4400-1 keurmerk.

Hoe werkt payroll

U doet zelf de werving en selectie van de kandidaten, maar zonder met hen een arbeidsovereenkomst af te sluiten. Hier neemt Euroforce het van u over en komt uw werknemer op de loonlijst bij Euroforce. Maandelijks ontvangt u een factuur volgens het afgesproken tarief over de gewerkte uren.

Tarieven Payroll

Uiteraard wilt u weten wat de tarieven en gevolgen voor uw personele kosten zijn voor u besluit tot payroll. Wanneer u zich oriënteert in de markt komt u ongetwijfeld uiteenlopende tarieven tegen, vaak met een vage kostenstructuur of onduidelijke voorwaarden

Bij Euroforce werken wij anders; heel anders. Wij geven een volledige openheid van zaken door een inzage in onze calculatiewijze en bieden daarom een eerlijk en scherp tarief met een optimale persoonlijke service. Onze payroll kosten zullen u verrassen en onze voorwaarden zijn duidelijk en helder. U weet dus vooraf waar u aan toe bent.

Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze intercedenten/recruiters.

Hoe bereken wij het tarief?

Euroforce baseert haar scherpe tarief op basis van het bruto uurloon van de medewerker.

Het tarief voor u als opdrachtgever wordt berekend door het bruto uurloon vermenigvuldigd met een omrekenfactor. Wij komen tot de omrekenfactor op basis van functie en type arbeidsovereenkomst.

Daarnaast maken we de volgende afspraken:

  • Vooraf vastgesteld uurtarief per medewerker
  • U betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren
  • Geen kosten bij ziekte of vakantie
  • Vaste omslagfactor

Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze intercedenten/recruiters.

Voordelen van payroll

Betrouwbare en ervaren payroll-partner

Euroforce is een betrouwbare en ervaren payrollpartner die direct en flexibel inspeelt op ontwikkelingen en veranderende wetgeving. Wij beschikken over intercedenten/recruiters met jarenlange ervaring in een steeds veranderende en dynamische arbeidsmarkt.

Hieronder vindt u de voordelen op een rij:

Risicobeperking, partnerschap, ont-zorgen

Bij payrolling komen uw medewerkers bij Euroforce in dienst, hierdoor zijn wij de formele werkgever en loopt u geen werkgeversrisico meer.

Euroforce werkt met de NBBU-CAO voor uitzendkrachten. Wij maken gebruik van Fase 1 en Fase 2 contracten en houden uiteraard rekening met het feit of er sprake is van opvolgend werkgeverschap.

Een samenwerking aangaan zien wij als een partnerschap. Dit betekent regelmatig contacten onderhouden, elkaar van input voorzien en bijsturen waar nodig. Wij hebben de wil om de samenwerking tot een succes te maken en de mentaliteit om het voor elkaar te krijgen.

 

Werkgeverschap Euroforce

Bij de keuze voor Euroforce kiest u voor een ervaren en betrouwbare partner (die voldoet aan alle wettelijke eisen) waar uw medewerkers in goede handen zijn. Wij zorgen ervoor dat uw medewerker op tijd het juiste loon krijgt en u bent ervan verzekerd dat er op correcte wijze de afdracht van de premies, belastingen en pensioenen wordt gedaan. Onze ervaren intercedenten/recruiters staan altijd voor u en uw medewerker klaar voor het geven van advies over arbeidsrechtelijke zaken. Bij twijfel of vragen, geven wij duidelijkheid.

 

Persoonlijk contact

Voor vragen staat het team altijd klaar voor u en uw medewerkers. Uw vaste intercedent/recruiter kent het account en komt met goede adviezen en oplossingen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze intercedenten/recruiters.