kwaliteit, creativiteit, productiviteit

Over Euroforce

Euroforce “the Force that Connects” is een transparant en no-nonsense wervings- en selectiebureau met Rotterdamse Roots. Ruim 20 jaar zijn wij actief in de uitzend- en recruitmentbranche en we zijn trots op onze track record.

We zijn een hecht team van professionals die werken vanuit het hart en presteren met hun hoofd. Dit is wat ons bureau kenmerkt en waarmee we een toegevoegde waarde zijn voor klanten en talenten. Onze maatschappelijke betrokkenheid is groot, als ook onze reputatie in het vinden van talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking, welke wij duurzaam aan een baan helpen.

Ongeacht het profiel, de functie of de wensen; het gaat ons om de juiste match!


“Werken vanuit het hart en presteren met het hoofd”

Wie zijn wij

Irene de Crom

Founder, CEO

Euroforce kan het beste omschreven worden als “the force for good”. We willen steeds iets bijdragen, het goede doen; daar zit onze kracht. Bijdragen aan werkgelegenheid, aan kwaliteit, aan langdurige samenwerkingsverbanden, aan het creëren van kansen. Kortom, betekenisvol ondernemen. We zorgen ervoor dat we bedrijven van binnenuit leren kennen; wat speelt er, leeft er, wat is de sfeer, hoe ziet het werk eruit, wie zitten er nog meer in het team? We lopen een dag mee, kijken, luisteren en geven actief feedback, zodat op maat oplossingen gerealiseerd kunnen worden. Omdat we zo onderscheidend werken blijven opdrachtgevers terugkomen en groeit ons netwerk al jaren op vrijwel organische wijze door.  Daar ben ik trots op. Onze focus ligt dan ook niet op zoveel mogelijk mensen plaatsen maar op zo veel mogelijk plaatsingen die resulteren in een vaste baan. Samenwerken met de opdrachtgever is voor ons én meedenken in wat er nu nodig is én inspelen op kansen die nog in het verschiet liggen. Wat we doen, doen we gewoon graag goed en dit wordt concreet vertaald door onze certificeringen. Zo zijn minder dan 35% van alle uitzendbureaus door Stichting Normering Arbeid Nen 4400 gecertificeerd terwijl Euroforce dit al ruim 15 jaar is. 

Ik investeer in relaties en zoek steeds naar de verbinding. Het benutten van mogelijkheden en het verder ontwikkelen van talent, dat geeft mij zo’n ongelooflijke energie!”

 

Iris van der Waal

Recruiter

“In die meer dan 15 jaar dat ik werk voor Euroforce, heb ik al vele golfbewegingen in onze branche gezien”.  Veel en dan weer weinig vraag naar uitzendkrachten, een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers en profielen, maar de constante factor is steeds kwaliteit. We hebben er hard voor gewerkt om de naam Euroforce en waar Euroforce voor staat, op te bouwen.  Dit is gelukt omdat wij bij Euroforce steeds werken met kennis, respect en vertrouwen. We hebben een strakke selectie, werken op maat, zijn en blijven betrokken waardoor er een loyale groep opdrachtgevers is ontstaan die steeds verder groeit. 

Ik ben praktisch ingesteld en werk volgens het principe “afspraak is afspraak”. Lastige situaties ga ik niet uit de weg; ik zie dat juist als een uitdaging en denk graag mee aan een oplossing. En nog steeds kan ik zeggen: ik heb gewoon lol in mijn werk.

Margreet Cornelissen

Recruiter

Ik zorg dat ik weet wie de sollicitant is, wie de opdrachtgever is en vooral wat beide partijen echt willen. Als ik dan zie dat er die klik is, dat iemand op zijn of haar plek zit, dan geeft mij dat voldoening. Ik ontwikkel mijzelf graag, maar gun dat ook een ander. Ik stimuleer dit actief en dit kan ik ook doen omdat Euroforce jaarlijks geld voor (om)scholingen reserveert.  Uitzendkrachten die bij Euroforce in dienst zijn en door willen groeien, kunnen aangeven welke ambitie ze hebben. We kijken samen, ook met de opdrachtgever erbij, of er een opleiding is die past bij de mogelijkheden en aansluit bij die ambitie.  En biedt de opdrachtgever aan de uitzendkracht een opleiding aan, dan ondersteunen wij de kandidaat hier ook in. Ambitieus talent, starter, doorgewinterde professional of vluchteling: voor een ieder kan een baan echt een groot verschil in het leven maken en vanuit dat besef werk ik hard en met enorm veel plezier.  

Wat ik het leukste vind? De variatie in branches en type profielen. Is het nodig, dan zet ik een tandje bij en anders zoek ik het in een creatieve oplossing met steeds weer als doel: “de match die past”.

Selina Van de Grijp

Financieel-administratief medewerker

Sinds 1 december 2021 ben ik weer terug bij Euroforce. Afgelopen zomer heb ik mijn MBA-diploma behaald. Ik wil ontdekken, onderzoeken en mij continue blijven ontwikkelen. Waarom iets werkt zoals het werkt of gaat zoals het gaat. Daar wil ik achter komen. Ik was op zoek naar waar mijn interesse ligt, waar ik blij van word en dat blijken cijfers te zijn. Financiële administratie is het vak dat bij mij past en waarin ik bij Euroforce mijn bijdrage aan lever. Mijn belangrijkste taak is de loonadministratie. Ik ben op mijn plek, zowel qua werk als qua bedrijf. Ik heb met iedereen een klik, voel mij welkom en merk hoe prettig het is, ondanks mijn leeftijd, dat ik serieus genomen word. Naast mijn werk ben ik ook graag bezig; ik sta nooit stil, rijd paard, ga graag op pad en vindt het leuk om cultuur, musea en steden te ontdekken. Ik heb het gewoon naar mijn zin!

Femke Winninghoff

Junior recruiter

Naast mijn studie HRM zet ik mij zo veelzijdig mogelijk in voor Euroforce. Ik help hierbij voornamelijk met de voorselectie van kandidaten. Ik zoek actief naar geschikte kandidaten voor de openstaande functies, met het doel om de perfecte match te creëren voor de opdrachtgever. Hierna pakken mijn collega intercedenten dit verder op door een persoonlijke intake, zodat we doelgericht en snel kunnen schakelen. Werving en selectie vind ik erg leuk en in combinatie met mijn studie kan ik mijn kennis optimaal inzetten.

Michelle van der Veer

Recruiter

“Door het creëren van een flexibele schil worden bedrijven meer wendbaar. Wijzigende marktontwikkelingen of uitval; elk bedrijf heeft hiermee te maken en juist dan is het belangrijk om te weten dat Euroforce een gecertificeerd en ervaren bedrijf is die het klappen van de zweep kent. We bedienen het hele pallet op de arbeidsmarkt en mijn voornaamste focus is werving & selectie. In mijn carrière heb ik op midden- en hoger management niveau geacteerd. Ik heb door de jaren heen vele sollicitatiegesprekken gevoerd en gezien welk effect een mooie carrière switch of weer starten met werken op iemands leven heeft. Ik zit graag náást in plaats van tegenover een ondernemer en begrijp wat het betekent om de formatie op orde te hebben.

Ik ben doelgericht, heb oprechte interesse in wat mensen en bedrijven beweegt en kan op die manier een bijdrage leveren aan waardevolle samenwerkingen”.  

Daniel Yong

Recruiter

Ik kan eigenlijk wel stellen dat het in mijn DNA zit om service- en mensgericht te werken.  Dat is zoals ik ben en zoals ik werk. Voordat ik bij Euroforce aan de slag ging, heb ik heel wat jaren in de horeca gewerkt. Dat heeft mij ook gevormd. Ik weet wat aanpakken is, maar heb vooral oog voor wat mensen willen. Daar probeer ik op in te spelen; zowel op de korte als op de lange termijn. Dit betekent dat op het moment dat iemand als uitzendkracht bij Euroforce werkt en ik zie dat iemand meer potentie heeft, dat ik ook kijk naar de doorgroeimogelijkheden. Om die kennis te krijgen van wat er speelt,  is een fijne samenwerking nodig. Dat is de basis van mijn werk. Die samenwerking probeer ik te creëren door bereikbaar te zijn, ook buiten kantoortijden, voor vragen of wensen en dus gewoon door er voor de ander te zijn. En dit geldt natuurlijk voor zowel de uitzendkracht als de opdrachtgever. Deze baan past zo goed bij mij omdat het een combinatie is van het werken met en voor mensen en administratie. Ik kan mijn tijd goed managen en werk nauwkeurig.

Ik doe mijn werk goed en streef er altijd naar om het in 1 keer goed te doen. Dus check ik alles extra en soms misschien nog een keer, maar dan weet ik tenminste zeker dat ik alles klopt. Daar hou ik van.

Sander Heerbaart

Recruiter

Vanaf 1 oktober 2022 ben ik, vanwege het zwangerschapsverlof van collega Margreet Cornelissen, toegevoegd aan het dynamische team van Euroforce. Als recruiter is het mijn uitdaging de juiste kandidaat te vinden die bij onze opdrachtgevers past. Ik heb gevoel voor mensen en weet welke doelgroep ik het beste kan vinden en kan benaderen. 

De manier van werken binnen Euroforce past mij als een jas! Klantgerichtheid en kwaliteit zijn voor mij vanzelfsprekend, waarbij ik resultaatgericht en daadkrachtig te werk ga!

Sanne Boere

Social Media adviseur

Al meerdere jaren focus ik me op het werken via social media. Via deze platformen zorg ik ervoor dat we ons netwerk verder uitbreiden, de naamsbekendheid vergroten en de vacatures extra onder de aandacht brengen. Ook de kennis over marketing die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Leisuremanagement kan ik hierbij goed benutten. Hiernaast beheer ik de website en is het mijn taak om de website van Euroforce zo zichtbaar mogelijk te maken en voor ons overzicht van vacatures een zo groot mogelijk bereik te creëren.
In de korte tijd dat ik werk bij Euroforce, voel ik mij erg welkom. Je wordt hier gezien als mens en iedereen heeft het beste met elkaar voor, niet alleen onderling maar natuurlijk ook voor de uitzendkrachten. Dat maakt Euroforce onderscheidend.